top of page

Siksi Agency

Logo- ja brändisuunnittelu
Siksi Agnecy logosuunnittelukilpailu office essentials mockup
Siksi Agnecy logosuunnittelukilpailu

Asiakkaasta

Suunnittelu ja toteutus

Siksi Agency on Suomen ensimmäinen suomalaiseen sarjakuvaan erikoistunut kirjallisuusagentuuri. He järjestivät suunnittelukilpailun, jonka tavoitteena oli luoda agentuurille logo ja graafinen ilme. Heidän kriteereitään olivat, että logo kuvastaisi arvoja, jotka ovat heille tärkeitä, eli avoimuutta, oivaltavuutta ja hyväntuulisuutta.

Lähdin liikkeelle tekemällä taustatyötä: kävin läpi mahdolliset kilpailijat ja vertailin kirjallisuusagentuureja myös kansainvälisellä tasolla. Taustatyön jälkeen lähdin listaamaan ja kirjoittamaan asioita, joita minulle tulee mieleen suomalaiseen sarjakuvaan erikoistuneesta kirjallisuusagentuurista. Alussa jo päätin, että haluan logoon “käsinpiirrettyä” jälkeä kuvastamaan sarjakuvataidetta. Värimaailman halusin olevan raikas ja kirkas. Typografiasta halusin selkeän ja monikäyttöisen.

Miksi? No Siksi! Inspiroiduin tästä lausahduksesta, ja suunnittelin sen pohjalta logon, jossa ensimmäinen i-kirjain on ylösalaisin, niinkuin huutomerkki. Tällöin toissijaisena logona toimii logon kaksi ensimmäistä kirjainta, eli s-kirjain ja nurinkurinen i-kirjain, joka näyttää huutomerkiltä!

Vaikka suunnittelemaani logoa ja graafista ilmettä ei valittu, olen erittäinen tyytyväinen lopputulokseen. Logossa on oivaltavuutta ja värimaailma sekä graafiset elementit luovat mielikuvan avoimesta ja hyväntuulisesta ilmapiiristä.

Toteutetut palvelut

  • Logon suunnittelu

  • Brändi-ilmeen suunnittelu

  • Graafinen ohjeisto / brändisuunnitelma

  • Esimerkkejä brändi-ilmeen toteutuksesta

bottom of page